Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт постійної комісії з питань  загальної  і дошкільної освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Івановецької сільської ради про свою роботу в 2023 році

Дата: 04.04.2024 13:14
Кількість переглядів: 44

Фото без опису З метою вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до повноважень Івановецької сільської ради, здійснення контролю за виконанням рішень Івановецької сільської  ради та її виконавчого комітету, у відповідність до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», керуючись статтею 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про постійні комісії Івановецької сільської ради, затвердженим рішенням першої сесії Івановецької сільської  ради восьмого скликання від 17 листопада 2020 року № 11, рішенням першої сесії восьмого скликання від 17 листопада 2020 року № 11 «Про постійні комісії Івановецької сільської ради» утворена постійна комісія з питань загальної  і дошкільної освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту.

Постійна комісія з питань  загальної  і дошкільної освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Івановецької сільської ради  (далі - Комісія) створена в кількості 7 осіб із числа депутатів Івановецької сільської  ради, а саме:

  • Кельман Оксана Юріївна  – голова постійної комісії,
  • Віщак Наталія Степанівна  – заступник голови постійної комісії,
  • Піняшко Марина Юріївна   – секретар постійної комісії,
  • Козар Іван  Васильович – член постійної комісії,
  • Козак Михайло Іванович – член постійної комісії,
  • Глагола  Маряна  Михайлівна – член постійної комісії,
  • Герич Іван Ілліч – член постійної комісії.

Постійна комісія підзвітна раді та відповідальна перед нею. Діяльність постійної комісії координує секретар Івановецької сільської ради  Калинич Євген Юрійович.

У своїй діяльності постійна комісія керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими законодавчими актами, рішеннями ради, Регламентом ради та Положенням.

Діяльність постійної комісії здійснювалась на основі плану роботи, прийнятого на засіданні постійної комісії, доручень ради, сільського голови або секре­таря ради.

Постійна комісія в своїй діяльності взаємодіяла з іншими постійними комісіями ради, управліннями та відділами виконавчого комітету Івановецької сільської ради, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями.

Основною формою роботи постійної комісії за звітний період були засідання, які проводилися відкрито і гласно. Засідання комісії протоколювалися. Протокол засідання є офіційним документом, що підтверджує процес обговорення.

У протоколі зазначені:

- номер протоколу, дата проведення засідання;

- прізвище головуючого на засіданні, список членів комісії, присутніх на засіданні, та список членів комісії, що відсутні на засіданні із зазначенням причини відсутності, список запрошених осіб;

- порядок денний засідання;

- інформація доповідачів з питань, внесених на розгляд комісії;

- короткий виклад виступів членів комісії та запрошених, які взяли участь в обговоренні питань порядку денного засідання комісії;

- прийняті рішення, рекомендації, висновки;

- результати голосування.

Засідання постійної комісії з питань освіти загальної  і дошкільної освіти, охорони здоров’я,  молоді  та спорту скликались в міру необхідності, і були правомочним, так як участь в них брало не менш як половини від загального складу комісії. За звітний період на багатьох засіданнях комісії не були присутні депутати Козар І.В. , Глагола М.М. та  Піняшко М.Ю., які не брали участь у прийнятті рішень.

У 2023 році комісією було проведено 2 засідання з 8 запланованих та розглянуто більше 7 питань.

Постійна комісія за дорученням Івановецької сільської  ради, сільського голови Мишкулинця М.М., секретаря ради Калинич Є.Ю. та за власною ініціативою вивчала діяльність підзвітних і підконтрольних раді та виконавчому комітету сільськоїї ради органів, а також  питання, віднесені до сфери діяльності комісії.

Постійна комісія у питаннях, які належать до її відання, та в порядку, визначеному за­коном, отримувала від керівників органів, підприємств, установ, організацій та їх філіалів і відділень, необхідні матеріали і документи.

За результатами вивчення і розгляду питань постійна комісія готувала висновки і реко­мендації. Висновки і рекомендації постійної комісії оформлялися протокольно та приймалися більшістю голосів від загального складу комісії і підписувались головою комісії. Всі протоколи засідань комісії підписані головою і секретарем комісії.

Висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими для ознайомлення.

Постійна комісія з питань загальної  і дошкільної освіти, охорони здоров’я,  молоді  та спорту за доручен­ням ради та за власною ініціативою попередньо розглядала питання:
-  про затвердження Звіту про хід та аналіз виконання місцевих цільових програм Івановецької сільської територіальної громади на 2023-2025 роки (за 9 місяців 2023 року);
- про внесення змін до Програми  розвитку фізичної культури і спорту на 2022-2024 роки (зі змінами від 24 лютого, 04 серпня, 22 грудня 2022 року);
- про надання матеріальної допомоги  громадянам згідно Програми соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей  на 2023-2024 роки;
-  про надання одноразової матеріальної допомоги  громадянам згідно    Програми «Турбота на 2022-2024 роки» (у новій редакції);
-  про внесення змін до Програми „Розвиток культури на 2022-2024 роки” (зі змінами від 04 серпня 2022 року,22 грудня 2022 року );

- про надання одноразової матеріальної допомоги громадянам;

- про затвердження Звіту про хід та аналіз виконання місцевих цільових програм Івановецької сільської територіальної громади на 2023-2025 роки за І півріччя 2023 року;

- про затвердження Програми поліпшення безбар’єрного простору в Івановецькій сільській територіальній громаді на 2023-2024 роки.

Рекомендації постійної комісії подавались Івановецькому сільському  голові Михайлу Мишкулинцю в письмовій формі з реєстрацією в загальному відділі ради.

Виконавчий комітет, його управління та відділи розглядали у визначений законодавством термін рекомендації постійної комісії, надавали аргументовані відповіді. Схвалені проєкти рішень подавались на розгляд пленарних засідань сільської  ради.

Постійна комісія здійснювала постійний контроль за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету з пи­тань, віднесених до її компетенції.

 

   Голова комісії                                                                                 Оксана КЕЛЬМАН

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь