Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт старости Копиновецького старостинського округу за 2023 рік

Дата: 22.03.2024 13:06
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

У відповідності до частини 6 статті 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» встановлено,  що при здійсненні наданих повноважень староста є відповідальним і підзвітним сільській  раді та підконтрольним сільському голові. Староста не рідше одного разу на рік, протягом першого кварталу року, наступного за звітним, а на вимогу не менш як третини депутатів - у визначений сільською радою термін, звітує про свою роботу перед такою радою та жителями старостинського округу.

Виконуючи вимоги цього Закону щодо щорічного звітування старости про виконану роботу, пропоную заслухати звіт про роботу за 2023 рік:

За посадою, та як член виконавчого комітету Івановецької сільської ради, представляю інтереси жителів сіл Копинівці, Микулівці, Ростов’ятиця та Щасливе.

Рік  моєї роботи на посаді  старости Копиновецького старостинського округу пройшов у тісній співпраці з депутатським корпусом сільської ради, керівниками  відділів, установ та населенням.

Протягом 2023 року брав  участь у засіданнях виконавчого комітету, у засіданнях сесій  сільської ради та постійних комісіях (де розглядалися питання жителів Копиновецького старостинського округу), отримував слово для виступу або пояснень із питань, що стосувалися жителів старостинського округу. Сприяв виконанню на території старостинського округу програм соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням ради, інших актів ради та її виконавчого комітету, виконував доручення сільської ради, її виконавчого комітету, сільського голови та  вчасно інформував про виконання доручених мені завдань.

Для вивчення багатьох нормативно-правових документів, приймав участь в різноманітних вебінарах, онлайн навчаннях.

Прийом громадян проводив по місцю роботи та за місцем проживання жителів села в межах робочого та за позаробочий час. Здійснював моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства, реалізацію ними права на працю та медичну допомогу.

У Копиновецькому старостинському окрузі ведеться діловодство відповідно до затвердженої номенклатури справ.

За звітний період, відповідно до наданих повноважень, видавалися довідки різного характеру, направлялися документи (вихідна документація, в т. ч. листування з різними організаціями, відповіді на запити різних установ, інформації, тощо).

 Протягом 2023 року розглянуто 105 письмових заяв, з них 2 колективні (звернулося 20 жителів) та ряд усних звернень громадян. Однак цей показник в рази більший, оскільки практично щодня мешканці округу звертаються до мене з різними питаннями та отримують роз’яснення і в телефонному режимі.

На організацію листування з громадянами, з органами місцевого самоврядування, установами, підприємствами та  організаціями та забезпечення надання інформацій на їх запити отримано 109 документів, видано 230. Протягом звітного періоду було видано 268 довідок різного характеру.

На території Копиновецького старостинського округу вчинялися нотаріальні дій з питань, віднесених законом до відання посадових осіб органів місцевого самоврядування згідно зі статтею 37 Закону України «Про нотаріат». За 2023 рік вчинено 15 нотаріальних дій: посвідчувалися довіреності, заповіти, приймалися заяви на видачу дублікатів заповітів, з їх реєстрацією, про що скеровано відповідні заяви до Закарпатської філії ДП «Національні інформаційні системи» для подальшої реєстрації заповітів в Спадковому реєстрі нотаріальних дій. Отримувалися витяги про успішну їх реєстрацію.

Для забезпечення військового обліку військовозобов’язаних на території, у старостинському окрузі працює інспектор військово-облікового обліку. Робота по оповіщенню оповіщення військовозобов’язаних та призовників про необхідність з'явитися до Мукачівського РТЦК та СП проводиться комісією по оповіщенні у складі старости, адміністратора ВРМ та інспектора ВОС. Протягом року на виконання розпорядження Мукачівського РТЦК та СП за моєю участю здійснювалося оповіщення військовозобов’язаних та вівся контроль за проведенням оповіщення військовозобов’язаних громадян на території старостинського округу. У випадку відсутності військовозобов’язаних  за місцем реєстрації, складались відповідні акти.

В адмінбудинку  старостинського округу також організовано роботу прийому громадян по соціальним питанням. За робочим місцем працівника ЦНАПу  здійснюється прийом  заяв у електронному та паперовому вигляді і направляється безпосередньо управлінню соціального захисту населення, пенсійного фонду та  сільської  ради для подальшого опрацювання спеціалістами.    

Також організовано роботу з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання на території сіл громадян та подання відповідним органам відомостей щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання згідно чинного законодавства та ведеться виключно в електронній формі.

В старостинському окрузі ведеться погосподарський облік дворогосподарств, як вид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають по кожному з розташованих на території  громади сільському населеному пункті і які є необхідними для проведення державних статистичних спостережень та видачі витягів, довідок, тощо, за заявами та запитами.

Протягом року, спільно з службою у справах дітей виконавчого комітету,  приймав  участь у перевірці сімей, які потрапили на цей час у складні життєві обставини. Також ведеться облік пільгових категорій населення, які проживають на території старостинського округу. 

Проводив контроль за своєчасною сплатою податків отриманих з прибутку фізичних осіб та земельний податок та проводив роз’яснювальну роботу щодо погашення боргів. Організовано роботу по врученні податкових повідомлень  на сплату земельного податку жителям старостинського округу, що мають земельні ділянки на його території.

Брав участь у здійсненні контролю за станом благоустрою сіл старостинського округу та інформував керівництво про результати такого контролю. У 2023 році для виконання робіт по благоустрою працювало двоє працівників, які виконували ряд робіт по благоустрою: прибирання узбіч, прибережних смуг, покіс трави, вирубку порослі, видалення сухостою по усіх селах та кладовищах старостинського округу. Завдяки виконаним роботам, територія старостинського округу круглорічно підтримується в  порядку.

Протягом 2023 року проведено 10 днів по благоустрою та санітарному очищенню території старотинського округу,  з них: 3 санітарних днів за участю працівників старостинського округу, працівників освіти та культури і 7 санітарних днів за участю працівників старостинського округу та працівників культури.

Жителі сіл старостинського округу  беруть активну участь в культурному житті сіл, в їх благоустрою (чистка кладовищ, впорядкування подвір’їв, прилеглих до них територій).

За звітний період на території Копиновецького старостинського округу проведені наступні роботи:

  • Підтримувався задовільний стан на території населених пунктів, проводились заходи по обкосу трави, вирубки сухих дерев, чагарників.
  • Постійно здійснювалася робота щодо чистки, покосу та утримання узбіч доріг.
  • Проводилось обслуговування освітлення в селах округу.
  • За рахунок коштів місцевого бюджету проведено ремонт частини вулиці комунальної власності в с. Ростов’ятиця (380 м), проведені роботи по виплуженні ярів в с. Щасливе, урочище "Кут", проведено будівництво двох дитячих майданчиків: в с.Копинівці та с. Щасливе.
  • За рахунок коштів обласного бюджету проведено ремонт дороги Копинівці-Ростов’ятиця протяжністю 1260 м.

Виконуючи свою роботу, як староста Копиновецького старостинського округу, не допускаю на підвідомчій території дій чи бездіяльності. Дотримуюся правил службової етики, встановленими законодавчими актами України, актами сільської ради, Правилами внутрішнього трудового розпорядку.

За звітний період скарг про роботу старости та працівників старостинського округу не поступало, робилося усе для того щоб не допустити на території округу дій, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави.

Наприкінці звіту хочу висловити слова вдячності керівництву сільської ради, робітникам всіх установ, депутатам, підприємцям, громадянам і всім, хто доклав зусиль для покращення життя нашого старостинського округу в цей нелегкий час для нашої країни. Бажаю всім міцного здоров’я,  успіхів у роботі, миру і перемоги!

Дякую за увагу!

 

Староста                                                                                       Віктор ГРАБ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь