Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні учасники бойових дій на території інших держав, воїни-інтернаціоналісти, ветерани Афганської війни!

Дата: 15.02.2024 07:37
Кількість переглядів: 233

Фото без опису 15 лютого – День вшанування  учасників бойових  дій на  території  інших держав та річниця виведення  військ  з Афганістану.

 

Всього після Другої Світової війни війська УРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Але наймасштабнішою та найтрагічнішою стала війна в Афганістані (1979-1989). Вона тривала 10 років, а через афганське пекло пройшли 150 тисяч українських солдат. Війну в Афганістані часто називають загарбницькою, проте для солдат, які пройшли через неї, це було виконання обов’язку перед державою. І хоча з кожним роком історія віддаляє нас від років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті приклади мужності і вірності синів своєї батьківщини.

Ця кривава війна стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей – і тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів. У 2014 році тисячі воїнів-афганців одними із перших відправилися добровольцями на український Схід. Вони і сьогодні продовжують захищати нашу державу від російського агресора, а деякі віддали життя за незалежну Україну. В глибокій шанобі схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинув. З вдячністю звертаємось до тих,  хто живе поряд з нами. Шановні ветерани-афганці, воїни-інтернаціоналісти! Прийміть найщиріші побажання міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, впевненості у завтрашньому дні, щастя, добра та мирного неба над головою.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь