Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги споживачів та підприємств житлово-комунальної галузі

Дата: 23.01.2024 11:40
Кількість переглядів: 118

Фото без опису  Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україні заборонили відключати комунальні послуги за борги. Проте уряд вніс зміни у цю заборону. 30 грудня 2023 року набрала чинність постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2023 року № 1405 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг", якою затверджено Зміни, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг. Рішення ухвалили через погіршення платіжної дисципліни споживачів комунальних послуг.

https://www.kmu.gov.ua/storage/app/uploads/public/658/ee3/dd6/658ee3dd66207547159867.doc

З урахуванням внесених змін, заборона щодо нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, а також припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню (у тому числі населенню, що проживає у будинках, де створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельні (житлові) кооперативи або яким послуги надаються управителем чи іншою уповноваженою співвласниками особою за колективним договором) у разі їх неоплати чи оплати не в повному обсязі застосовується до припинення чи скасування воєнного стану в Україні лиш для тих територій, на яких ведуться бойові дії; які є тимчасово окупованими російською федерацією; або якщо нерухоме майно споживача було пошкоджено внаслідок воєнних (бойових) дій.

Враховуючи даний нормативно-правовий акт, у тих громадах, де не ведуться бойові дії – а це зокрема і Закарпаття – нарахування пені та відключення послуг за неоплату поновили з січня 2024 року. Тож просимо споживачів вчасно проводити розрахунки за спожиті житлово-комунальні послуги та не допускати виникнення заборгованості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь