Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як захистити жителів громади від торгівлі людьми і сексуального насильства під час війни

Дата: 20.12.2023 15:11
Кількість переглядів: 39

Під час війни все більше людей, особливо з числа переміщених осіб, потрапляють у скрутні становища, і органам місцевого самоврядування важливо інформувати жителів громад про ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми з метою сексуальної, трудової та інших форм експлуатації.

 

Що робити, аби убезпечитися від торговців людьми

У багатьох випадках злочинці зловживають довірливістю людей. Торгівля людьми не є винятком. Більше того, у випадку війни в Україні на руку злочинцям грає й складний психологічний стан людей, які змушені були залишити власні домівки, пройти крізь інші важкі випробування.

Насамперед це стосується жінок і дівчат - саме вони становлять більшу частину біженців.

Аби применшити ризики потрапляння ними в ситуацію торгівлі людьми, щонайменше треба знати елементарні правила поведінки та їх дотримуватися. Такі правила перераховано у цій листівці. Інформаційні матеріали було створено для тих, хто виїздить за кордон - однак ці «ази» актуальні і для внутрішньо переміщених осіб.

 

У зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні більшість громадян України, переважно жінки з дітьми, вимушені були покинути територію України у пошуках прихистку, роботи, захисту на території інших держав тощо.

Більшість громадян України, які виїхали за кордон, погоджуються на сумнівні пропозиції роботодавців не розуміючи, що можуть потрапити у ситуацію торгівлі людьми, оскільки вимушені шукати кращої долі та утримувати своїх дітей.

У зв’язку з цим Мінсоцполітики у співпраці з проектом „Супровід урядових реформ в України” (SURGe), що реалізується за фінансової підтримки Уряду Канади компанією Alinea International Ltd., розроблено відеоролик „Торгівля людьми: пильнуй, помічай, реагуй”, який має на меті привернути увагу громадян України до існуючої проблеми торгівлі людьми, основних її ознак,  методів реагування та отримання допомоги у разі потрапляння у таку ситуацію.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь