Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЯК НЕ СТАТИ ЖЕРТВОЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Дата: 20.12.2023 15:04
Кількість переглядів: 120

Якщо Ви стали жертвою торгівлі людьми - в такому випадку необхідно звернутися за місцем перебування до місцевої держадміністрації та правоохоронних органів або зателефонувати на цілодобову „гарячу лінію” за телефонним номером 15-47.

Національна соціальна сервісна служба України опікується питанням запобігання та протидії торгівлі людьми: приймає рішення про встановлення / відмову у встановленні, продовження / відмову у продовженні, позбавлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми; проводить аналіз діяльності суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми; координує та контролює діяльність закладів, що надають допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми, в тому числі направляє до закладу осіб, які постраждали від торгівлі людьми за кордоном та повертаються в Україну, в разі необхідності надання їм тимчасового притулку; проводить заходи, спрямовані на усунення передумов торгівлі людьми.

З початку повномасштабного російського вторгнення  понад 7,7 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами. Про це йдеться у звіті Міжнародної організації з міграції.

За даними МОМ, частка переселенців у загальній кількості населення України зросла до 17,5%. 

Кожна шоста людина стала внутрішньо переміщеною особою.

Не менше 60% внутрішньо переміщених осіб становлять жінки.

Жінки, діти, люди похилого віку та люди з обмеженими можливостями є надзвичайно вразливі до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

Тому, важливо знати, як убезпечити себе від торгівлі людьми та експлуатації.

Про  правила, яких  варто дотримуватися при переміщеннях в межах України та за кордоном, можна дізнатися, звернувшись  на Національну безкоштовну гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, яка продовжує щоденно працювати за підтримки МОМ.

Гаряча лінія працює з 8:00 до 20:00 щодня.

Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Отже, боротьба із цим злочином, порушенням прав людини у сучасному світі, вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни, кожного регіону, задля цього інформацію з питань протидії торгівлі людьми необхідно розміщувати на сайтах та в приміщеннях  територіальних  громад, освітніх  закладах, закладах охорони здоров’я, будинках культури та бібліотеках громад, для роз’яснення населенню можливих ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми та можливостей отримання постраждалими комплексної допомоги у державних інституціях.

 Для отримання допомоги або додаткових консультацій звертайтеся:

15-47 гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей

0 800 500 202  / 102  гаряча лінія Національної поліції України

0 800 213 103 контакт-центр системи безоплатної правової допомоги

527 гаряча лінія з протидії експлуатації

0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 „гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

0 800 500 225 або на короткий номер 116 111 національна дитяча „гаряча лінія”

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь