Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роз'яснення щодо оплати праці в органах місцевого самоврядування

Дата: 19.12.2023 14:55
Кількість переглядів: 3447

Оплата праці в органах місцевого самоврядування - роз’яснення.

Відкритість, прозорість і публічність є підґрунтям демократії, взаємодії мешканців громади з місцевою владою, їх впливом на рішення щодо суспільно-важливих питань, а також безперешкодним доступом до об’єктивної і достовірної інформації.

Фото без опису

 

На 21 грудня 2023 року скликається друге пленарне засідання 48 сесії VIII скликання, де буде обговорено проєкт рішення «Про оплату праці сільського голови Івановецької сільської ради у 2024 році».

Сьогодні ми розкажемо про законодавчий алгоритм формування заробітної плати працівників Івановецької сільської ради. Оплата праці посадових осіб місцевого самоврядування проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268 (зі змінами).

Отож, заробітна плата працівників органів місцевого самоврядування включає гарантовані законодавством України виплати. Це посадовий оклад; надбавки; доплати; премії; матеріальні допомоги (на оздоровлення під час відпустки і на вирішення соціально-побутових питань).

Закон також передбачає обов’язкові виплати  та інші види заохочення для працівників органів місцевого самоврядування. Це надбавка за ранг, за вислугу років (від 15 до 40%), надбавку до заробітної плати за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи (до 50%) та премії (від 10%). Від цих обов’язкових надбавок (особливо від вислуги років) та стимулюючих виплат заробітна плата кожної посадової особи Івановеської сільської ради різна.

Згідно вимог чинного законодавства загальна сума посадового окладу кожного працівника затверджена штатним розписом Івановецької сільської ради.

Нагадуємо, загальна сума заробітної плати – це гарантована державою виплата, з якої утримується 1,5% військового збору та 18% - податку з доходів фізичних осіб (ПДФО).

Варто також зауважити, що сума заробітної плати щомісяця може бути різною. Адже, якщо ранг присвоюється під час призначення на посаду (від 15-го до 7-го), то вислуга років – питання індивідуальне. Відповідно до стажу роботи доплата встановлюється в обсязі від 5 до 40%. Доплата за понад 5 років роботи становить 15%, 10 років – 20%, 15 років – 25%, понад 20 років – 30%, понад 25 років – 40%. 

Те саме стосується премій та надбавок, відсоток яких залежить від об’єму виконання робіт і може різнитись щомісяця та не може перевищувати фонду оплати праці в межах кошторисних призначень.

Тож на разі про збільшення рівня зарплат в органі місцевого самоврядування не йдеться. Заробітна плата залишається нарівні 2022, 2023 року.

Пропонуємо, до Вашої уваги ознайомитись із заробітною платою деяких працівників Івановецької сільської ради за 2022 та 2023 роки.

https://rada.info/upload/users_files/04350487/c3331e9cc73573a71e472afefcd9b34c.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь