Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прийнято Програму соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей

Дата: 28.09.2023 14:55
Кількість переглядів: 623

Програму соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей  на 2023-2024 роки затвердили 21.09.2023 року на черговій сесії Івановецької сільської ради. Ресурсне забезпечення передбачено у розмірі 950 тисяч гривень.

Програма має реалізувати комплекс взаємопов’язаних завдань і заходів, що спрямовані на розв’язання найважливіших проблем у сфері соціального захисту ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей.

Програма передбачатиме такі види допомоги:

  1. Одноразову матеріальну допомогу учасникам бойових дій та військовослужбовцям або одному з членів їх сімей, які перебувають на службі  (один раз на рік):

- учасникам бойових дій за особистим зверненням – 1500,00 грн.

- військовослужбовцям або одному з членів їх сімей, які перебувають на службі у період запровадження воєнного стану в Україні – 5 000,00 грн.

2.  Учасникам бойових дій, військовослужбовцям, які отримали поранення, травму, контузію або набули інвалідність під час захисту Батьківщини (або.. виконання службових обов'язків, обов'язків військової служби, проходження військової служби) у період запровадження воєнного стану в Україні одноразово за особистим зверненням:

 2.1. Учасникам бойових дій, військовослужбовцям, які отримали поранення, травму, контузію - 5 000,00 грн.

2.2. Особам, які набули інвалідність пов'язаного із захистом Батьківщини (або.. виконання службових обов'язків, обов'язків військової служби, проходження військової служби:

  • особам, яким медико-соціальною експертною комісією встановлено      інвалідність ІІІ групи – 10000,00 гривень;
  • особам, яким медико-соціальною експертною комісією встановлено      інвалідність ІІ групи – 15000,00 гривень;
  • особам, яким медико-соціальною експертною комісією встановлено      інвалідність І групи – 20000,00 гривень.

 

  1. Одному із членів сім’ї (опікуну) осіб, які під час виконання обов’язків військової служби (службових обов’язків) зникли безвісти або були захоплені й утримуються незаконними збройними формуваннями на непідконтрольній Україні території у період запровадження воєнного стану в Україні (одноразово за зверненням одного з  членів сім’ї, якому видано сповіщення) - 10 000,00 гривень
  2. Сім’ям загиблих (померлих) – у разі встановлення причинного зв’язку смерті з пораненням, контузією чи каліцтвом, одержаним під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби (службових обов’язків), проходженням військової служби, а також внаслідок захворювання, пов’язаного із захистом Батьківщини або виконанням інших обов’язків військової служби (службових обов’язків), проходженням військової служби у період запровадження воєнного стану в Україні мешканців Івановецької громади  – учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил чи осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, забезпеченні їх здійснення, Захисників і Захисниць України згідно зі статтею 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», військовослужбовців, що проходили військову службу у період запровадження воєнного стану в Україні. (одноразово за зверненням) у розмірі 100 000,00 грн.
  3. Одноразова матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань сім’ям загиблих, одному з батьків, які мають статус члена сім’ї загиблого  учасника АТО, операції Об’єднаних сил, осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, Захисників і Захисниць України згідно зі статтею 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», одному з батьків померлих осіб, які брали безпосередню участь в АТО, які проживають на території Івановецької територіальної громади (одноразово за зверненням один раз на рік) - 5 000,00 гривень

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь