Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ № 1 від 24.03.2022р. засідання конкурсної комісії

Дата: 24.03.2022 15:34
Кількість переглядів: 400

ПРОТОКОЛ № 1

засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади керівника (директора) комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Івановецької сільської ради»

 

24.03.2022р.                                                                                     с. Іванівці

 

Місце проведення: актовий зал адмінбудинку Івановецької сільської ради

Час проведення: 11.00

 

Присутні:

голова конкурсної комісії:    Калинич Є.Ю. – секретар сільської ради;

секретар конкурсної комісії:  Манайло Н.Ю. – начальник відділу організаційно - кадрової, оборонної та мобілізаційної роботи;

члени комісії:

Даканич Н.Ю. – завідувач сектору (з питань охорони здоров’я) сектору  з гуманітарних питань ;

Жураківський А.І. – завідувач сектором правового забезпечення та запобігання корупції;

Макаренко М.В. – в. .о. завідувача амбулаторії загальної практики – сімейної медицини с. Клячаново;

Федака В.І. – лікар загальної практики – сімейний лікар амбулаторії загальної практики – сімейної медицини с. Лохово;

Туряниця М.І. – завідувач ФАП с. Копинівці

Когутич О.І. - завідувач Бобовищенської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, лікар загальної практики – загальної медицини.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

  1. Про встановлення строку прийняття документів від осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі.
  2. Про встановлення вимог до осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі.
  3. Про визначення дати проведення наступного засідання конкурсної комісії з розгляду заяв претендентів і доданих до них документів на відповідність встановленим вимогам.
  4. Про оприлюднення оголошення про проведення конкурсу та результатів засідання конкурсної комісії.

 

Голосували: «за» - одноголосно

СЛУХАЛИ: про встановлення строку прийняття документів від осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі.

 

         Голова комісії Калинич Є.Ю., повідомив, що відповідно до пункту 30 постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року № 1094 «Про порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я» документи приймаються в строк неменше 14 календарних днів, але не більше 30 календарних днів після дати оприлюднення оголошення. А тому конкурсній комісії необхідно визначити , в який саме термін особи будуть подавати документи.

 

ВИСТУПИЛИ: Жураківський А.І., який запропонував, приймати документи для участі у конкурсі, протягом 18 календарних днів, а саме з 25 березня 2022 року по 11 квітня 2022 року до 17.00 години за київським часом.

 

ВИРІШИЛИ: документи для участі у конкурсі подати у строк 18 календарних днів після дати оприлюднення оголошення, а саме з 25 березня 2022 року по 11 квітня 2022 року включно до 17.00 години за київським часом.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримались» - 0.

 

СЛУХАЛИ: про встановлення вимог до осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі.

 

Голова конкурсної комісії повідомив, що відповідно до ст. 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» від 19 листопада 1992р. № 2801 керівником закладу охорони здоров’я незалежно від форми власності може бути призначено лише особу, яка відповідає єдиними кваліфікаційним вимогам, що встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики в сфері охорони здоров’я.

Далі перелічив єдині кваліфікаційні вимоги для керівників закладів охорони здоров’я (головних лікарів, директорів), затвердженні наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.03.2002 року № 117 «Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників», ВИПУСК 78 «Охорона здоров’я» (зі змінами), який погоджений з Міністерством праці та соціальної політики України – вища освіта II рівня за ступенем магістра спеціальності галузі знань "Управління та адміністрування" або "Публічне управління та адміністрування", або "Право", або "Соціальні та поведінкові науки", або "Гуманітарні науки", або "Охорона здоров'я" та спеціалізацією «Організація і управління охороною здоров’я».

Стаж роботи на керівних посадах: для керівників закладів охорони здоров'я, які надають тільки первинну медичну допомогу, - не менше 3-х років стажу за основною спеціальністю або одного року на керівних посадах.

Також претендент повинен знати: Конституцію України, закони, постанови, укази, розпорядження, рішення та інші нормативно-правові акти органів державної влади і місцевого самоврядування, які регулюють порядок діяльності закладу охорони здоров'я; профіль, спеціалізацію й особливості структури закладу охорони здоров'я; податкове та екологічне законодавство; перспективи, вітчизняні і світові тенденції технологічного, технічного, економічного і соціального розвитку галузі і закладу охорони здоров'я; можливості ефективного використання виробничих потужностей, наявних технологічних процесів, їх реструктуризації або заміни; кадрові ресурси закладу охорони здоров'я; порядок розроблення і затвердження бізнес-планів, фінансових планів (у разі необхідності) та програм виробничо-господарської діяльності; ринкові методи господарювання та управління; кон'юнктуру ринку; порядок 3 укладення і виконання господарських та фінансових договорів, галузевих тарифних угод, колективних договорів та регулювання соціально-трудових відносин; вітчизняні і зарубіжні досягнення науки та технології у відповідній галузі виробництва і досвід завоювання позицій на світових та регіональних ринках продукції; основи економіки, менеджменту, маркетингу, організацію виробництва, праці та управління; етику ділового спілкування та ведення переговорів; трудове законодавство, технології інформаційного забезпечення управління, форми та методи роботи із засобами масової інформації; правила ділового етикету; сучасні засоби комунікацій та зв'язку; сучасну наукову літературу та науково-практичну періодику за фахом; методику визначення потреби в лікарських засобах, медичних виробах, обладнанні; специфіку менеджменту і маркетингу в галузі охорони здоров’я.

 

Вимоги до конкурсної пропозиції:

Конкурсна пропозиція може містити проект плану розвитку закладу на середньострокову перспективу (три роки), в якому передбачаються:
  план реформування закладу протягом одного року;
  заходи з виконання завдань закладу і результати аналізу можливих ризиків, пропозиції з поліпшення економічних та фінансових показників закладу, підвищення ефективності його діяльності, запобігання корупції;
  пропозиції щодо залучення інвестицій для розвитку закладу;
• пропозиції (відомості) щодо очікуваної динаміки поліпшення основних показників діяльності закладу.

 

ВИСТУПИЛИ: Манайло Н.Ю., секретар конкурсної комісії, яка запропонувала: встановити та затвердити вимоги до осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі та встановити до конкурсної пропозиції.

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Встановити та затвердити вимоги до осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі, а саме: вища освіта II рівня за ступенем магістра спеціальності галузі знань "Управління та адміністрування" або "Публічне управління та адміністрування", або "Право", або "Соціальні та поведінкові науки", або "Гуманітарні науки", або "Охорона здоров'я" та спеціалізацією «Організація і управління охороною здоров’я».

Стаж роботи на керівних посадах: для керівників закладів охорони здоров'я, які надають тільки первинну медичну допомогу, - не менше 3-х років стажу за основною спеціальністю або одного року на керівних посадах.

Повинен знати: Конституцію України, закони, постанови, укази, розпорядження, рішення та інші нормативно-правові акти органів державної влади і місцевого самоврядування, які регулюють порядок діяльності закладу охорони здоров'я; профіль, спеціалізацію й особливості структури закладу охорони здоров'я; податкове та екологічне законодавство; перспективи, вітчизняні і світові тенденції технологічного, технічного, економічного і соціального розвитку галузі і закладу охорони здоров'я; можливості ефективного використання виробничих потужностей, наявних технологічних процесів, їх реструктуризації або заміни; кадрові ресурси закладу охорони здоров'я; порядок розроблення і затвердження бізнес-планів, фінансових планів (у разі необхідності) та програм виробничо-господарської діяльності; ринкові методи господарювання та управління; кон'юнктуру ринку; порядок 3 укладення і виконання господарських та фінансових договорів, галузевих тарифних угод, колективних договорів та регулювання соціально-трудових відносин; вітчизняні і зарубіжні досягнення науки та технології у відповідній галузі виробництва і досвід завоювання позицій на світових та регіональних ринках продукції; основи економіки, менеджменту, маркетингу, організацію виробництва, праці та управління; етику ділового спілкування та ведення переговорів; трудове законодавство, технології інформаційного забезпечення управління, форми та методи роботи із засобами масової інформації; правила ділового етикету; сучасні засоби комунікацій та зв'язку; сучасну наукову літературу та науково-практичну періодику за фахом; методику визначення потреби в лікарських засобах, медичних виробах, обладнанні; специфіку менеджменту і маркетингу в галузі охорони здоров’я.

 

  1. Встановити вимоги до конкурсної пропозиції, а саме: конкурсна пропозиція може містити проект плану розвитку закладу на середньострокову перспективу (три роки), в якому передбачаються:
      план реформування закладу протягом одного року;

  заходи з виконання завдань закладу і результати аналізу можливих ризиків, пропозиції з поліпшення економічних та фінансових показників закладу, підвищення ефективності його діяльності, запобігання корупції;

  пропозиції щодо залучення інвестицій для розвитку закладу;

• пропозиції (відомості) щодо очікуваної динаміки поліпшення основних показників діяльності закладу.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримались» - 0.

 

СЛУХАЛИ: про визначення дати проведення наступного засідання конкурсної комісії з розгляду заяв претендентів і доданих до них документів на відповідність встановленим вимогам.

 

Голова комісії Калинич Є.Ю., повідомив що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 1094 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я», конкурсна комісія забезпечує перевірку документів, поданих претендентами на відповідність установленим вимогам. Крім того, відповідно до пункту 33 вищевказаної постанови початком проведення конкурсу вважається дата, на яку призначено засідання конкурсної комісії з розгляду заяв претендентів і доданих до них документів. А тому виникає необхідність затвердження дати засідання конкурсної комісії для перевірки документів, поданих претендентами.

 

ВИСТУПИЛИ: Данканич Н.Ю., яка запропонувала призначити засідання конкурсної комісії з розгляду заяв претендентів і доданих до них документів на 12 квітня 2022 року о 15.00 годині за київським часом в залі засідань Івановецької сільської ради.

 

ВИРІШИЛИ: призначити засідання конкурсної комісії з розгляду заяв претендентів і доданих до них документів на 12 квітня 2022 року о 15.00 годині за київським часом в залі засідань Івановецької сільської ради.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримались» - 0.

 

СЛУХАЛИ: про оприлюднення оголошення про проведення конкурсу та результатів засідання конкурсної комісії.

 

         Голова конкурсної комісії, який повідомив, що згідно пунктів 23, 24, 27, постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року № 1094 «Про порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я» комісія не пізніше ніж протягом трьох днів після формування її складу оприлюднює на офіційному веб-сайті оголошення про проведення конкурсу.  В оголошені зазначаються відомості зазначені в пункті 27 цієї постанови.

         Крім того, конкурсна комісія оприлюднює на офіційному веб-сайті Івановецької сільської ради інформацію про рішення конкурсної комісії не пізніше наступного робочого дня після підписання протоколу.

 

ВИСТУПИЛИ: Федака В.І., яка запропонувала оприлюднити на офіційному веб-сайті Івановецької сільської ради оголошення про проведення конкурсу та інформацію про рішення конкурсної комісії не пізніше наступного робочого дня після підписання протоколу, а саме 25 березня 2022року.

 

ВИРІШИЛИ: доручити секретарю конкурсної комісії Манайло Н.Ю. оприлюднити на офіційному веб-сайті Івановецької сільської ради оголошення про проведення конкурсу та інформацію про рішення конкурсної комісії.

Зазначені оприлюднення здійснити відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року № 1094 «Про порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я».

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримались» - 0.

 

 

Голова конкурсної комісії:      ___________ Калинич Є.Ю.

 

Секретар конкурсної комісії:  ___________ Манайло Н.Ю.

 

Члени комісії:

                                                    ___________ Даканич Н.Ю.

                                                     

                                                    ____________  Жураківський А.І.

 

                                                    ____________ Макаренко М.В.

                                        

                                                   _____________ Федака В.І.

 

                                                   _____________ Туряниця М.І.

 

                                                    _____________ Когутич О.І.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь