Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Співпраця управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області з органами місцевого самоврядування

Дата: 28.12.2021 09:40
Кількість переглядів: 548

24 грудня 2021 року відбулась зустріч працівника управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області  з сільським головою Івановецької сільської ради, начальником відділу освіти, культури, молоді та спорту Івановецької сільської ради та працівниками відділу.

В ході зустрічі обговорили ряд основних освітніх питань. Начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти управління Служби Марина Марко, розповіла про основні напрями діяльності органів місцевого самоврядування в частині забезпечення якості освіти на відповідній території та презентувала "Порадник для голів та управлінців освітою територіальних громад", нещодавно розроблений Державною службою якості освіти України за підтримки швейцарсько-українського проєкту DECIDE.

         Під час зустрічі обговорювали питання забезпечення якості освіти, говорили про створення освітньої системи, здатної забезпечувати якість освіти та освітньої діяльності у підпорядкованих закладах освіти.

Відповідно до основних повноважень місцевих органів управління освітою основні напрями діяльності – це створення ефективної системи управління у сфері освіти, забезпечення доступності освіти та формування мережі, яка відповідає запитам і потребам громади, створення умов для професійного розвитку педагогічних працівників, створення безпечного і здорового освітнього середовища у підпорядкованих закладах, вжиття заходів щодо належного утримання та розвиток закладів освіти на відповідній території, бути прозорими і відкритими у діяльності та співпрацювати з громадськістю.

Водночас, реалізуючи визначені законодавством повноваження, головний орієнтир у діяльності та прийнятті рішень на місцях – дитина та  надання якісної освіти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь