Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реформа системи шкільного харчування

Дата: 15.11.2021 13:28
Кількість переглядів: 1371

Фото без описуНачальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Івановецької сільської ради Ольга Тулюк взяла участь у четвертому регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування», який відбувся 12 листопада 2021 року у Львові.

Форум відбувся в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування».

«Їжа – це спосіб мислення, і важливо формувати його змалку. Наша мета – не лише нагодувати дітей корисними стравами, а й сформувати ставлення до їжі: навчити розуміти, що й навіщо треба споживати, допомогти полюбити якісну їжу, де немає численних барвників, емульгаторів і стабілізаторів. Правильне харчування має стати звичкою», – зазначила Олена Зеленська.

https://mon.gov.ua/storage/app/uploads/public/618/e80/66d/618e8066d40d7125026032.jpg

Дискусійні панелі форуму присвячено зокрема темам безпечності та якості як основі реформи системи шкільного харчування, проєктному підходу в переоснащенні харчоблоків закладів освіти, якісним критеріям публічних закупівель, новітнім стандартам громадського харчування.

« Наша мета – створити безпечне та здорове освітнє середовище, яке сприятиме кращій реалізації інтелектуального, фізичного, соціального та емоційного розвитку учнів, їхнього потенціалу, а також матиме позитивний вплив на стан громадського здоров’я, економіки та демографії загалом в Україні», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

https://mon.gov.ua/storage/app/uploads/public/618/e80/667/618e806672ecd494543926.jpg

За його словами, ключовими завданнями для МОН у процесі реформи шкільного харчування і надалі залишаються:

  • модернізація харчоблоків;
  • інформаційно-роз’яснювальна робота з розбудови системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок;
  • підвищення фахової спроможності причетних до організації шкільного харчування – освітян, управлінців і насамперед кухарів.

Під час форуму також відбулась презентація результатів Всеукраїнського дослідження «Знання, ставлення та практика щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівників закладів освіти». Дослідження з одного боку виявило високу обізнаність щодо цілей і мети реформи, а з іншого – управлінці освітою зазначили про потреби для якісної реалізації цілей реформи.

У форумі взяли участь голови/заступники ОДА, директори департаментів (управлінь) освіти і науки, директори департаментів економічного розвитку, голови територіальних громад, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби, керівники територіальних управлінь Державної служби якості освіти цих областей тощо.

Відеозапис першого дня форуму можна переглянути на YouTube-каналі та Facebook-сторінці МОН.

https://mon.gov.ua/storage/app/uploads/public/618/e80/670/618e80670e4d3786927179.jpghttps://mon.gov.ua/storage/app/uploads/public/618/e80/66a/618e8066a2378911824822.jpg

https://deponms.carpathia.gov.ua/uploads/WhatsApp-Image-2021-11-15-at-09.36.151.jpg?1636963144459

МАТЕРІАЛИ ФОРУМУ «РЕФОРМА СИСТЕМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ»

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь