Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реєструємо потужності по новому

Дата: 11.10.2024 11:15
Кількість переглядів: 37

Фото без описуМукачівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби інформує: набув чинності наказ Мінагрополітики від 15.02.2024 № 431, відповідно до якого буде діяти новий Порядок державної реєстрації потужностей. Перереєстровувати вже зареєстровані потужності не треба. Як і раніше, зареєструвати потужність можна подавши заяву за адресою розташування потужності через ЦНАП, у тому числі через ДІЮ.

Із принципових нововведень можливість реєструвати невеликі ремісничі виробництва продуктів тваринного походження на які раніше потрібно було отримувати експлуатаційний дозвіл.

Нагадуємо, державна реєстрація потужності здійснюється територіальним органом Держпродспоживслужби безоплатно, державній реєстрації підлягає кожна окрема потужність оператора ринку, в тому числі транспортний засіб, що використовується як потужність з реалізації харчових продуктів кінцевим споживачам.

Водночас транспортні засоби, що використовують оператори ринку виключно для перевезення харчових продуктів, яке не пов'язане з експлуатацією належної йому зареєстрованої потужності або потужності, на яку видано експлуатаційний дозвіл, підлягають кумулятивній держреєстрації. Для її проведення подають одну заяву (незалежно від кількості відповідних транспортних засобів), а за результатами такої держреєстрації присвоюють один особистий реєстраційний номер.

При цьому не підлягає окремій держреєстрації транспортний засіб, який використовують оператори ринку у зв'язку з експлуатацією іншої належної йому зареєстрованої потужності або потужності, на яку видано експлуатаційний дозвіл.

Отже, як зареєструвати потужність:

  1. за 10 календарних днів до початку роботи потужності, Оператор ринку подає заяву встановленого зразка до центрів надання адміністративних послуг або через дію. Виробники ремісничих харчових продуктів та виробники харчових продуктів тваринного походження на малих потужностях, до заяви додають інформацію, яка дає змогу ідентифікувати такі харчові продукти, та декларують обсяги виробництва на тиждень у середньому протягом року;
  2. реєстрація потужності здійснюється територіальним органом Держпродспоживслужби протягом 10 календарних днів після отримання заяви;
  3. рішення про державну реєстрацію потужності або про відмову в державній реєстрації з обґрунтуванням причин оформлюється наказом територіального органу Держпродспоживслужби та не пізніше 3 робочих днів з дня його прийняття доводиться до відома оператора ринку або уповноваженої ним особи шляхом:

– вручення або надсилання його поштою (реєстрованим поштовим відправленням);

– надсилання на адресу електронної пошти чи передачі з використанням технічних засобів електронної комунікації.

4. Інформація про зареєстровану потужність вноситься до державного реєстру операторів ринку та їхніх потужностей посадовою особою територіального органу Держпродспоживслужби не пізніше наступного робочого дня з дати прийняття рішення про державну реєстрацію потужності.

Територіальний орган Держпродспоживслужби відмовляє у державній реєстрації потужності у таких випадках:

  1. Відсутність у заяві повної інформації, передбаченої заявою;

2. Наявність раніше прийнятого рішення про державну реєстрацію цієї потужності.

Якщо оператор ринку усуне причини, що стали підставою для відмови у державній реєстрації потужності, то він має право на повторне звернення щодо реєстрації такої потужності. Достовірність інформації, наведеної в заяві, забезпечує оператор ринку.

Наголошуємо також, що оператор ринку зобов’язаний протягом 10 робочих днів повідомити територіальний орган Держпродспоживслужби про зміни у своїй діяльності, що зумовлюють необхідність внесення змін до відомостей Реєстру, а також про припинення використання потужності. Також є можливість розпочати експлуатацію потужності за принципом мовчазної згоди, якщо протягом 15 робочих днів після подання ним заяви територіальний орган Держпродспоживслужби не прийняв рішення про відмову у державній реєстрації потужності або не надав копії такого рішення оператору ринку.

Для отримання консультації, роз’яснення стосовно державної реєстрації потужностей звертайтесь за адресами:

- м. Мукачево, вул. Кооперативна, 73;

- смт. Воловець, вул. Карпатська, 190;

- м. Свалява, вул. Лісова, 21.

 

Фото без опису Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь