Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт старости Бобовищенського старостинського округу за 2023 рік

Дата: 19.03.2024 13:27
Кількість переглядів: 105

Фото без опису Керуючись Конституцією України та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими документами, що визначають порядок діяльності та взаємовідносин з Івановецькою громадою звітую про роботу Бобовищенського старостинського округу за 2023 рік.

За посадою та як член виконавчого комітету Івановецької сільської ради, представляю інтереси жителів сіл Бобовище, Грибівці та Ільківці.

         Кількісні дані населення

Загальна площа старостинського округу становить – 2,316  .  В Бобовищенському  старостинському округу нараховується всього 671 дворогосподарств. В селі Бобовище – 481 , в селі Грибівці – 160 дворів, в селі Ільківці – 30 дворів. Загальна кількість зареєстрованих – 2203 осіб.

         Протягом 2023 року  народилося 27 дітей -  14 хлопчиків, 13 дівчаток,   померло 28 осіб - 22 чоловік, 6 жінок,  вибуло – 6 осіб.

Я, як староста та член виконавчого комітету, беру участь у засіданнях сесії,

виконавчого комітету сільської ради, виконую доручення сільської ради, її виконавчого комітету, сільського голови, інформую їх про виконання доручень.

Прийом громадян проводжу по місцю роботи та за місцем проживанням жителів села в межах робочого та позаробочий час. Здійснюю моніторинг стану дотримання їхніх прав та законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти , фізичної культури та спорту, житлового-комунального господарства, реалізацію ними права на працю та медичну допомогу.

Протягом звітного періоду було видано 302 довідки різного характеру.

Ведеться реєстрація вхідної та вихідної  документації по Бобовищенському старостинському округу, надаються письмові відповіді, інформація, листування  з організаціями, здійснюється облік ведення  та зберігання по господарських книг.

Найчастіше жителі звертались з питань оформлення житлових субсидій на природній газ та тверде паливо, оплати житлово-комунальних послуг, надання соціальної допомоги  (матерям-одиначкам, малозабезпеченим сім'ям, допомога у зв’язку  з вагітністю та пологами, допомога при народжені дитини, допомога дітям батьки яких ухиляються від сплати аліментів,  допомога особам,  які  досягли пенсійного віку, але не набули статусу пенсіонера, допомогу на дітей, над якими встановлено  опіку чи піклування, призначення пільг багатодітним сім’ям та учасникам бойових дій. Прийнято 204 заяви.

У Бобовищенському старостинському округу було зареєстровано 37 внутрішньо переміщених осіб, 14 осіб наразі залишилося проживати в селі.

За звітний період на території Бобовищенського старостинського округу мною здійснювалися нотаріальні дії з питань, віднесених законом до відання посадових осіб органів місцевого самоврядування згідно ст.37  Закону України «Про нотаріат»,  виконавчого комітету Івановецької сільської ради сіл Івановецької територіальної громади на вчинення нотаріальних дій. Посвідчено 9 заповітів та видано 2 довіреності.  Про що направлено відповідні заяви до ДП «Національні інформаційні системи»   для подальшої реєстрації у спадковому реєстрі нотаріальних дій. Отримано 9 витягів про реєстрацію заповітів.

Вручено близько 650 повідомлень про сплату податку за землю платникам, що мають земельні ділянки на території старостинського округу.

Протягом звітного періоду проводились оповіщення військовозобов’язаних та призовників про необхідність з'явитися до Мукачівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, сприяючи забезпеченню військового обліку військовозобов’язаних на території старостинського округу. У випадку їх відсутності за місцем реєстрації, за необхідності, складались відповідні пояснення.   33  жителів  Бобовищенського старостинського округу беруть участь в російсько-українській війні. Ведеться облік учасників АТО та учасників бойових дій.

Жителі старостинського округу брали активну участь у допомозі військовим: збір продуктів, медикаментів, одягу.

За звітний період на території Бобовищенського старостинського округу  проведені наступні роботи:  підтримувався задовільний стан на території населених пунктів, здійснювались заходи по обкосу трави, вирубки сухих дерев, чагарників. Проводилось обслуговування освітлення в селах округу. З допомогою жителів села Бобовище виконувалась робота щодо чистки покосу та утримання кладовищ. У зимовий період проводилось підсипання вулиць піщано-сольовою сумішшю та розчищення вулиць від снігу. У липні місяці  на вулиці Центральна (Гагаріна) в с. Бобовище на яку було виділено 800 тис. гривень, провели поточний ремонт дороги. Протягом року проведено 5 суботників із залученням односельчан та необхідної техніки.

Не допускаю на території старостинського округу дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави.  Дотримуюсь правил службової етики встановленими законодавчими актами України,  Правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Дякую за довіру, за підтримку і співпрацю керівництву територіальної громади , депутатам, жителям округу, які підтримують,  дають поради, вносять  пропозиції  для  покращення  життя громади.

 

Староста Бобовищенського

старостинського округу                                        Павло МИШКУЛИНЕЦЬ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь