Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги споживачів та підприємств житлово-комунальної галузі

Дата: 23.01.2024 11:40
Кількість переглядів: 144

Фото без опису  Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україні заборонили відключати комунальні послуги за борги. Проте уряд вніс зміни у цю заборону. 30 грудня 2023 року набрала чинність постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2023 року № 1405 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг", якою затверджено Зміни, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг. Рішення ухвалили через погіршення платіжної дисципліни споживачів комунальних послуг.

https://www.kmu.gov.ua/storage/app/uploads/public/658/ee3/dd6/658ee3dd66207547159867.doc

З урахуванням внесених змін, заборона щодо нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, а також припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню (у тому числі населенню, що проживає у будинках, де створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельні (житлові) кооперативи або яким послуги надаються управителем чи іншою уповноваженою співвласниками особою за колективним договором) у разі їх неоплати чи оплати не в повному обсязі застосовується до припинення чи скасування воєнного стану в Україні лиш для тих територій, на яких ведуться бойові дії; які є тимчасово окупованими російською федерацією; або якщо нерухоме майно споживача було пошкоджено внаслідок воєнних (бойових) дій.

Враховуючи даний нормативно-правовий акт, у тих громадах, де не ведуться бойові дії – а це зокрема і Закарпаття – нарахування пені та відключення послуг за неоплату поновили з січня 2024 року. Тож просимо споживачів вчасно проводити розрахунки за спожиті житлово-комунальні послуги та не допускати виникнення заборгованості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь