Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про роботу служби у справах дітей Івановецької сільської ради за 2022 рік

Дата: 01.02.2023 09:45
Кількість переглядів: 304


 

           Про роботу служби у справах дітей Івановецької сільської ради за 2022 рік

 

 

Фото без опису

 

 

Відповідно до Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» здійснення соціально-правового захисту дітей покладається на службу у справах дітей. Служба здійснює захист прав дитини, представляє інтереси дітей в судах, влаштування дітей під опіку, піклування, до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, приймає участь у вирішенні численних спорів між батьками щодо спілкування з дитиною та визначення місця її проживання, захищає житлові права дітей, здійснює контроль за дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах тощо.                    Діяльність служби у справах дітей Івановецької сільської ради упродовж 2022 року була спрямована на вирішення питань запобігання дитячої бездоглядності і безпритульності, профілактики правопорушень серед дітей, їх соціального захисту, реалізації права дитини на охорону здоров'я, освіту та сімейне виховання.

        У 2022 році службою  опрацьовано 167 документів та підготовлено 256 запитів, клопотань, інформацій тощо. Спеціалістами служби постійно готується 5 щомісячних звітів, 24 щоквартальні і 36 річних звітів. Проведено 12 засідань комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі Івановецької сільської ради, на яких були розглянуті питання, які стосуються захисту законних прав та інтересів дітей. Взято участь у 3 судових засіданнях з цивільних та кримінальних справ, які стосуються інтересів неповнолітніх. Працівниками служби у справах дітей в межах своїх  повноважень було підготовлено 17 проєктів рішень виконавчого комітету Івановецької сільської ради, в тому числі:

-  про надання (зміна, втрата) статусу дитини-сироти,  дитини, позбавленої батьківського піклування, та встановлення опіки/піклування - 10;

-  про надання повної цивільної дієздатності неповнолітнім - 2;

- про затвердження висновку щодо визначення способу участі батька у вихованні малолітнього сина - 1;

- про надання дозволу на дарування житлового будинку  право  власності (користування) яким мають малолітні/неповнолітні діти - 2;

- про залишення права користування житловим будинком - 2.

   Станом на початок  2023 року на обліку служби у справах дітей Івановецької сільської ради перебуває 18 дітей: 8 дітей-сиріт, 6 дітей, позбавлених батьківського піклування та 4 дитини, які опинилися у складних життєвих обставинах. Із них за формою влаштування перебувають:

      -   під опікою та піклуванням - 11;

      -   у прийомних сім’ях - 3;

    Відомості про кожну обліковану дитину внесені до єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти». Також у результаті проведених заходів 1 малолітнього  було усиновлено. Протягом 2022 року на облік служби у справах дітей було взято 7 дітей: 2 - позбавлених батьківського піклування, 5 - дітей-сиріт. Усіх цих неповнолітніх було влаштовано у сімейні форми виховання. 

      Робота служби у справах дітей Івановецької сільської ради здійснювалась згідно діючого законодавства та відповідно до основних напрямків. Була розроблена номенклатура справ, заведені всі необхідні журнали. 

      Відповідно до ст. 4 Закону України « Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» спеціалістами служби у справах дітей здійснено перевірку стану виховної роботи з дітьми у навчальних закладах Івановецької територіальної громади.

      Службою у справах дітей підготовлено 19 наказів: 13 наказів про постановку та зняття з первинного обліку дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей – сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 накази про взяття/зняття з обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та 3 накази про тимчасове влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування.

      З метою підвищення кваліфікації та кращого вирішення питань у сфері захисту прав та законних інтересів дітей спеціалісти служби брали участь у нарадах, навчальних семінарах, тренінгах, організованих Міністерством соціальної політики, службою у справах дітей Закарпатської ОВА, службою у справах дітей Мукачівської РВА.

       Робота працівників служби спрямована на збереження для дитини її біологічної родини, зменшення кількості дітей, які перебувають поза сімейним оточенням, сприяння створенню умов для виховання відповідального батьківства. Саме тому спеціалістами служби у справах дітей Івановецької сільської ради спільно  з ювенальною превенцією Мукачівського районного управління поліції проводилися рейди «Діти вулиці», «Малюк» та профілактичні бесіди з батьками, які неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки. Такі заходи допомагають запобігти бездоглядності, жебракуванню дітей, правопорушенням й іншим негативним проявам серед неповнолітніх Івановецької територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь