Івановецька громада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОРЯДОК ОДЕРЖАННЯ ДОПУСКУ (ПОСВІДЧЕННЯ) НА ПРАВО РОБОТИ З ПЕСТИЦИДАМИ І АГРОХІМІКАТАМИ

Дата: 11.02.2022 17:06
Кількість переглядів: 584

       

ПОРЯДОК ОДЕРЖАННЯ ДОПУСКУ (ПОСВІДЧЕННЯ) НА ПРАВО РОБОТИ З ПЕСТИЦИДАМИ І АГРОХІМІКАТАМИ

 

Фото без опису           З метою запобігання порушення технологічних та санітарних вимог при застосуванні пестицидів, попередження негативних наслідків для населення та навколишнього середовища Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області області  повідомляє,  що згідно статті 18 Закону України «Про захист рослин», статті 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати», Постанови Кабінету Міністрів України №746 від 18.09.1995р. працівники, робота яких пов’язана із застосуванням, зберіганням, транспортуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами. Зазначені вимоги законодавства поширюються на всі галузі суспільного виробництва, де застосовуються пестициди і агрохімікати.

        Підставою для видачі допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я.

      Згідно наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 року №96» від 25.02.2021року №395 встановлено розмір плати за проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами.  

         Для отримання вище зазначених документів необхідно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області із зверненням (заявою) та копією медичної книжки згідно форми, що визначено Постановою КМУ № 746 від 18 вересня 1995 року.

         Згідно ст. 21 Закону України «Про захист рослин», порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність. Ще більш тяжким наслідком порушення вимог в сфері захисту рослин є погіршення здоров’я усіх, хто отримав ураження внаслідок порушення регламентів і санітарних вимог під час застосування пестицидів, а також ураження і загибелі рослин, корисної ентомофауни та ін.

         Детальну інформацію можна отримати звернувшись до управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області за адресою: м.Мукачево, вул.Кооперативна, 73,тел.0505702419

 Виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами особами,  які не мають допуску, ЗАБОРОНЕНО!!!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь