Уряд затвердив новий порядок організації харчування у закладах освіти
Таку Постанову уряд прийняв у середу, 24 березня 2021 року.
Структура харчування базується на рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо принципів здорового харчування та з урахуванням фізіологічних потреб дітей в основних харчових речовинах та енергії. Також встановлено обмеження щодо продуктів, що містять цукор, сіль і жири.
У документі визначено енергетичну та поживну цінність їжі на сніданок, обід та вечерю, а також добову калорійність для різних вікових груп.
Впровадження норм дозволить знизити споживання цукру до 25 г на добу, солі на рівні менше 5 г на добу, насичених жирів до 10% добового раціону, що сприяє профілактиці гіпертонії та знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та інсультів у дорослому віці.
Також зазначено перелік продуктів, які повинні бути в щоденному раціоні учнів: злакові, фрукти, ягоди та молочні продукти.